طرح پژوهشی تحلیل مردم‌شناختی کتیبه‌ها و اثر مهرهای اورارتویی کلید خورد

طرح پژوهشی «تحلیل مردم‌شناختی کتیبه‌­­ها و اثر مهرهای اورارتویی» توسط مریم دارا عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در پژوهشکده مردم­شناسی در حال انجام است.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، مریم دارا در این خصوص اظهار کرد: سنگ­ نبشته­‌های شاهی، الواح، گوی­‌ها و اثر مهرها در دوران باستان حاوی اطلاعاتی از جزئیات زندگی مردم و دربارة ‌مقامات، قوانین یا فرهنگ مردم هستند.

او افزود: این اسناد برای انتقال اطلاعات اقتصادی یا اجتماعی و تا حدی زندگی روزمره نگارش شده­اند. چنین اسنادی از اورارتوها نیز به یادگار مانده و در زمینة تاریخ مردم منطقه در زمان اورارتوها و مردمشناسی تاریخی اطلاعات مفیدی ارائه می­کنند و می­توانند به بازسازی زندگی مردمان و تاریخ فرهنگی کمک کنند.

این پژوهشگر با بیان این که تاکنون پژوهش­های بسایر اندکی در جهان در خصوص مطالعات مردمشناختی و زندگی روزمره در زمان اورارتوها انجام شده است، تصریح کرد: تفسیر و پژوهش بر اسناد کوچک مانند کتیبه­های الواح، گوی­ها و اثر مهرها و آنچه در ارتباط با مردم عادی بوده کمتر مورد عنایت قرار گرفته است.

به گفته دارا، اورارتوها در سده­های نهم تا هفتم ق.م حکومتی قدرتمند در شمال غرب ایران ایجاد کردند و با آشوری­ها، ماناها، پارس­ها و سایر اقوام هم­دوره خود رقابت می­کردند.

این عضو هیئت علمی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهش در زمینه هنر، فرهنگ، اسناد، معماری و سایر جوانب زندگی آن­ها اطلاعاتی برای بازسازی تاریخ اورارتو و مردمانش ارائه می­کند و مطالعات مردم­شناسی تاریخی در حوزه اورارتو می­تواند کمک بزرگی به شناسایی تحولات فرهنگی و مردمشناسی در جوامع باستانی باشد و به بازسازی فرهنگی منطقه­ تحت تسلط آن­ها یاری رساند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404111300552
دبیر مهدی ارجمند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha